Nestekaasuhöyrystimet

Ratkaisut kaikille kapasiteeteille

Maahantuomme usean valmistajan nestekaasuhöyrystimiä sekä höyrystin- ja  paineenalennuskeskuksia. Edustuksiimme kuuluvat saksalainen Fienemann Torpedo sekä italialainen T.A.G. (entinen Samtech). Molemmilla valmistajilla on tuotannossaan sekä sähkölämmitteisiä että kuumavesi ja höyrylämmitteisiä höyrystinmalleja. Torpedolla on lisäksi pieniin, alle 100 kiloa tunnissa vaativiin kohteisiin, välinesteettömät kuivahöyrystimet.
 
Molemmat tekevät myös täysin käyttöönottovalmiita höyrystinkeskuksia kaikille kapasiteeteille. Keskukseen kuuluu asiakkaan tarpeen mukaan yhden tai useamman höyrystimen lisäksi paineenalennuslinja sekä kaikki oleelliset putkisto- ja turvalaitteet. Keskus voi olla tarpeen ja koon mukaan valmiiksi asennettuna esimerkiksi kaappiin, konttiin tai muuhun suojarakennukseen.

Torpedo ET8TO sarjan höyrystin keskuksen osana
Sähkölämmitteinen ES 1000 höyrystin
WW sarjan kuumavesilämmitteinen höyrystin

Torpedo – höyrystimet
 
Torpedo-höyrystimien suunnittelussa ja valmistuksessa määräävänä tekijänä on tinkimätön
laatu. Tämä näkyy laadukkaina komponentteina, siistinä ja kestävänä työnjälkenä ja ennen kaikkea hyvin toimivina laitteina. Alan asiantuntijat viittaavatkin usein Torpedoon höyrystimien Mersuna, joka kestää käyttöä, vaikka mittarissa alkaisi olla reilustikin vuosia ja höyrystettyä
kaasua.
 
Torpedolla on neljä eri mallisarjaa:
 
ET8TO on välinesteetön, sähkölämmitteinen kuivahöyrystin, jota on saatavilla 12 – 100 kg/h höyrystyskapasiteetille. Lämpö siirtyy sähkövastuksista kaasuun alumiinisen ytimen välityksellä.
 
ES on välinesteellinen, sähkölämmitteinen höyrystin, jonka koot alkavat 60 kilosta tunnissa ja jatkuvat jopa 800 kiloon tunnissa. Useiden muiden
valmistajien sähkölämmitteisistä höyrystimistä poiketen, Torpedo ES höyrystimissä lämmitykseen käytetään kymmeniä muutamien kilowattien
lämmitysvastuksia, mikä lisää toimintavarmuutta, koska yhden vastuksen hajoaminen ei aiheuta merkittävää haittaa.
 
DS on välinesteellinen, kuumalla höyryllä lämmitettävä höyrystin. Kapasiteetit samoin kuin ES mallissa, 60 – 800 kg/h.
 
WW on kuumalla vedellä lämmitettävä höyrystin, joka soveltuu erityisesti suuriin kohteisiin, joissa on käytettävissä kuumaa vettä esimerkiksi kattilasta. Pienimmät vesikiertoiset höyrystimet ovat 100
kiloisia ja suurimmat ulottuvat jopa 4000 kg/h höyrystyskapasiteettin saakka.
 
Torpedo valmistaaa höyrystimiä myös muille kaasuille, kuten esimerkiksi ammoniakille.

 
Katso lisää kuvia Torpedo – höyrystimistä täältä.

100 kg/h sähkölämmitteinen höyrystin ATEX-ohjauspaneelilla

T.A.G. – höyrystimet
 
Italialainen T.A.G. osti oikeudet Samtech höyrystimiin, joita Suomeenkin tuotiin vuosikymmenien ajan. Vuodesta 2011 lähtien T.A.G. on valmistanut Samtechin piirrosten mukaisia höyrystimiä.
 
T.A.G.:in valikoimaan kuuluvat sekä sähkölämmitteiset FOE (50 – 600 kg/h) että kuumavesilämmitteiset FOA (100 – 1000 kg/h) höyrystimet. Höyrystimet voidaan varustaa ATEX-luokitellulla ja räjähdysvaaralliseen tilaan sopivalla, höyrystimessä kiinni olevalla ohjauspaneelilla tai kevyemmällä, räjähdys-vaarallisen tilan ulkopuolelle asennettavalla paneelilla. Lisäksi höyrystimiin voidaan lakisääteisten turvalaitteiden lisäksi asentaa muun muassa pinta-anturit välinesteelle sekä nestemäiselle kaasulle.
 
Samtech ja T.A.G. höyrystimiä on käytetty paljon myös esimerkiksi hiilidioksidin höyrystämiseen.
 
Koska vanhojen Samtechien ja uusien T.A.G. – höyrystimien osat eivät ole kaikilta osin täysin samoja, varastoimme kaikkia oleellisia varaosia kumpaankiin malliin.
 
Torpedon ja T.A.G:n yleisesitteet löydät esitteet sivulta. Lisätietoja saat myös helposti ottamalla yhteyttä Fingasiin.