Tuloilmakojeet

MARK GC – tuloilmakoje
Combat ELUC – tuloilmakoje

Tuloilman lämmitys – Laitteet korvausilmavirtojen lämmitykseen

Kun teollisuushalliin tai muuhun suureen tilaan tarvitaan paljon korvausilmaa esimerkiksi voimakkaasti ilmaa likaavien prosessien takia, on keskitetty tuloilmalämmitys usein järkevin tapa toteuttaa lämmitys. Kaasulla toteutetun tuloilmalämmityksen etuna on erinomainen hyötysuhde, sillä poikkeustapauksia lukuun ottamatta palokaasut voidaan johtaa suoraan tilaan, eikä erillisiä lämmönsiirtimiä tarvita toisin kuin esimerkiksi öljyllä lämmitettäessä.

Fingas toimittaa MARK:n GC sarjan sekä Combatin ELUC ja ELUD sarjan tuloilmakojeita, jotka asennetaan seinän viereen ja lämmitettävä korvausilma tuodaan lyhyen kanavan kautta suoraan ulkoa kojeeseen. GC ja ELUC/D lämmittimet soveleltuvat erityisesti usealla yksiköllä toteutettuun hajautettuun tuloilman lämmitykseen. Lämmittimien palokaasut voidaan johtaa suoraan lämmitettävään tilaan tai tarvittaessa kanavoida seinän läpi ulos. Koska laitteet ovat ilmakierroltaan täysin suljettuja, ne soveltuvat hyvin myös tiloihin, joissa ilma on pölyistä tai muuten likaista.

 
MARK GC ja Combat CTUC tuloilmakojeet ovat käytännössä hyvin samankaltaisia kuin kiertoilmakojeet sivulla esitellyt ELU ja GS kiertoilma-lämmittimet. Erona on kuitenkin tuloilmakojeissa oleva, voimakkaamman ilmavirran tuottava radiaalipuhallin. Kiertoilmakojeet puolestaan on tyypillisesti varustettu kevemmällä aksiaalipuhaltimella.
 
Voitte tutustua MARK:n, ja Combatin tuloilmakojeisiin valmistajien kotisivuilla.

Lisätietoja saatte myös ottamalla yhteyttä Fingasiin